Dark Mode Off / On

Wat heb je nodig:

 • 2 pakjes verse gnocchi
 • 200 gr verse spinazie gewassen
 • Klein zakje pijnboompitjes
 • 200 ml kookroom
 • 200 ml witte wijn
 • Handvol geraspte parmezaanse kaas
 • 2 teentjes knoflook
 • 1 ui
 • klontje roomboter (optioneel)
 • beetje olijfolie
 • 300 gr grote roze garnalen
 • Zout en peper

Hoe maak je het:

Neem een koekenpan en zet deze op het vuur zonder olie en als de pan warm is, doe je de pijnboompitjes in de pan en bak je deze goudbruin op middelmatig vuur. Doe de pijnboompitjes in een schaaltje en zet ze apart.

In de zelfde koekenpan verhit je wat olijfolie om vervolgens de gnocchi daarin goudbruin te bakken. Als de gnocchi bijna klaar is doe je een klein klontje roomboter erbij en bak je de gnocchi af. Doe de gnocchi in een diep bord met wat zilverfolie erover en zet het aan de kant.

Snij de ui en de knoflook fijn.

Neem de zelfde koekenpan die je voor de gnocchi hebt gebruikt en verhit daar wat olijfolie in om daar vervolgens de ui en de knoflook in te bakken. Als de ui glazig is, dan doe je de witte wijn erbij en laat je dit even inkoken. Doe dan de kookroom, de parmezaan en wat peper en zout erbij. Laat alles nog even indikken.

Doe dan de gnocchi en de garnalen bij de room en schep alles voorzichtig om.

Neem een andere koekenpan erbij en doe daar handje voor handje de spinazie in en laat deze slinken. Als het te droog is, doe je er een beetje olie bij. (niet te lang laten slinken) Als de spinazie geslonken is doe je het bij de rest.

Nu kun je het bord opmaken en on top wat pijnboompitjes en eventueel nog wat parmezaan strooien.

Eet smakelijk!

Tip: Als je nu geen wijn wilt gebruiken, dan kan je die vervangen voor rasp en sap van een citroen.

Geef een reactie