Dark Mode Off / On

Wat heb je nodig voor 4 tot 6 personen :

 • 450 gr rauwe grote garnalen
 • 2 venkelknollen
 • grote ui
 • winterpeen
 • knoflookteen
 • 350 ml tomatensaus ( passata)
 • 1,5 l visbouillon
 • 150 ml droge witte wijn
 • 50 ml cognac ( optioneel)
 • Olijfolie
 • 1 tl gerookte paprikapoeder
 • Zout en peper

Hoe maak je het :

Snij de ui , de wortel, de knoflook en de venkel in kleine blokjes.

Pel de garnalen en bak de schelpen ongeveer 5 minuten in een diepe pan met olie en voeg daarna de groenten erbij. Bak dit alles op een niet al te hoge vuur totdat de goenten beetgaar zijn en schenk dan de wijn en cognac erbij. Laat alles een paar minuten pruttelen zodat het alcohol verdamt. Vervolgens kan nu ook de passata, de bouillon en het paprikapoeder erbij en laat je alles een half uurtje pruttelen.

Terwijl de rest staat te pruttelen, kun je de garnalen in stukjes snijden ( leg een paar garnalen apart voor de topping)

Haal de pan van het vuur en maal alles zeer fijn in een keukenmachine (incl garnalenschil) Dan haal je de soep ( bisque) door een zeef. Dit neemt wel wat tijd in beslag en gebruik hiervoor de bolle kant van een lepel.

Doe de gezeefde soep terug in een schone pan en voeg de stukjes rauwe garnalen toe. Kook dit alles voor 10 minuten en blender de soep voor de tweede keer tot een gladde massa( Dat kan ook met een staafmixer)

Maak op smaak met zout en peper.

Bak de overgebleven garnalen even kort in de pan en serveer de soep met deze garnalen on top.

Voor de frisheid kun je er eventueel ook nog wat lente ui bij serveren.

Eet smakelijk.

Geef een reactie