Dark Mode Off / On

Wat heb je nodig:

 • 500 gr krieltjes in schil
 • 1 bloemkool
 • 150 gr zalm
 • 1 el verse bieslook
 • Paar takjes dille
 • Zout en peper
Voor de dressing:
 • 2 el crème fraîche
 • 1 el mayonaise
 • 1 tl mosterd
 • 1 el witte wijnazijn
 • 1 el extra vierge olijfolie
 • 1 teentje knoflook
 • zest van een citroen
 • 1 el fijngesneden dille
 • Zout en peper

Hoe maak je het:

Maak de krieltjes schoon in koud water en snij de grote krieltjes doormidden. Snij ook de bloemkool in kleine roosjes.

Neem twee pannen en doe in de ene pan de krieltjes en in de andere pan de bloemkoolroosjes met wat water en een beetje zout. Kook beide totdat het beetgaar is. Giet het water eraf en laat de krieltjes en de bloemkool afkoelen.

Neem een kom en doe daar de crème fraîche, mayonaise, mosterd, witte wijnazijn, olijfolie in en roer het goed door. Pers het knoflookteentje en rasp de citroen. Doe deze samen met de fijngesneden dille bij de rest in de kom en maak op smaak met zout en peper. Roer alles nog even goed door.

Neem een diepe schaal en doe daar de krieltjes en de dressing in en meng het door elkaar met een lepel. Doe dan de bloemkoolroosjes erbij. Snij de zalm in stukjes en doe ook deze bij de rest. Maak het op smaak met eventueel nog wat zout en peper en garneer de salade met wat bieslook en wat dille.

Eet smakelijk.

Geef een reactie