Dark Mode Off / On

Wat is Okonomiyaki?

Okonomiyaki is een populair Japans straatvoedsel. Het is een hartige pannenkoek gevuld met geraspte kool. Soms worden er ook andere groenten aan toegevoegd. Ik zelf heb er wortel en lente ui aan toegevoegd.

Je kunt er eigenlijk alle kanten mee op met verschillende ingrediënten en verschillende toppings. Daarom krijgt het ook de naam Okonomiyaki. “Okonomi” betekent “wat je lekker vind” en “yaki” betekend gegrild. De pannenkoek is krokant aan de buitenkant en zacht vanbinnen.

Toppings

De meest gebruikelijke toppings zijn spek, lente ui, kewpie mayonaise en Okonomiyakisaus. Wil je wat uitgebreider, dan kun je er sesamzaadjes, bonitovlokken (gedroogde vis), ingelegde gember, aonori (gedroogde zeewier), kameya of wat pittige shichimi togarashipoeder op doen.

Okonomiyaki (japanse pannenkoek)

Moeilijkheidsgraad:BeginnerVoorbereidingstijd: 15 minutenKooktijd: 20 minutenTotale tijd: 35 minutenPorties:3-4 opdieningen

Ingredients

  Voor het beslag

 • Okonomiyaki-saus

 • Topping

Hoe maak je het

  Okonomiyaki-saus

 1. Doe alle ingrediënten in een steelpannetje, breng deze even aan de kook en je saus is klaar.
 2. De pannenkoek

 3. Rasp de kool en de wortel fijn en snij de lente uien in dunne ringetjes
 4. Doe de bloem in een grote kom en voeg een snuf zout toe.
 5. Meng de eieren stuk voor stuk door het beslag en giet daarna het bouillon er voorzichtig al roerend bij totdat je een mooi glad beslag hebt.
 6. Voeg de geraspte kool en de geraspte wortel samen met 3 fijn gesneden lente uitjes bij het beslag en meng alles goed door elkaar
 7. Verhit in een koekenpan wat olie en doe er 1/4 deel beslag in. Verdeel dit op de bodem van de pan tot een mooie pannenkoek en druk hier 3 plakjes ontbijtspek op.
 8. Bak de pannenkoek op middelmatig vuur en doe een deksel op de pan zodat de pannenkoek goed gaard.
 9. Als de ene kant mooi goudbruin is, dan neem je een borden leg je die op de pan. Hou één hand op de bodem van het bord en één hand aan het handvat van de pan en draai alles voorzichtig om zodat de pannenkoek op het bord komt.
 10. Schuif de pannenkoek voorzichtig weer terug inde pan en bak de andere kant van de pannenkoek.
 11. Herhaal stap 5 tot 8 bij het overige beslag.
 12. Als alle pannenkoeken gebakken zijn garneerje de pannenkoeken met de toppings.
 13. Eet smakelijk.
Keywords:Japanse pannenkoek, Kewpie mayonaise, Lente ui, Okonomiyaki, Okonomiyaki saus, Spitskool, Wortel

Geef een reactie