Dark Mode Off / On

Wat heb ik nodig voor 4 bagel sandwiches:

  • 4 bagels
  • 4 el crème fraîche
  • 8 blaadjes little gem sla
  • 1 rode ui
  • 1 a 2 el balsamicostroop
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 6 eieren
  • 4 plakjes red cheddar kaas (voor de echte kaasliefhebbers 8 plakjes)
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Hoe maak ik het:

1.Verwarm de oven voor op 170 graden

2.Bedek een ovenplaat met bakpapier

3.Snij de 4 bagels voorzichtig doormidden en leg ze met de binnenkant naar boven op de bakplaat

4.Doe de eieren in een kom en kluts ze luchtig.

5.Snij de rode ui in halve ringen en bak deze in een beetje olie voor ongeveer 5 minuten en doe dan de balsamicostroop erbij. Vermeng de balsamico met de uien en maak op smaak met zout en peper. Laat het op een zacht vuurtje nog even doorgaren

6.Maak de bagels een beetje nat met bv een plantensproeier. Plaats de bakplaat met bagels in het midden van de voorverwarmde oven en bak deze 5 minuten

7.Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak daar de roerei in. Roer de eieren in grove stukken zodat het makkelijker op de bagel blijft liggen en maak het op smaak met zout en peper. Als het klaar is, hou je het warm op een heel klein pitje.

8.Verhit een koekenpan en bak de ontbijtspek plakjes zonder olie of boter goudbruin aan beide kanten.

9.Besmeer de onderkanten van de bagels met crème fraîche en leg ze op het werkblad. Op de bovenste vier helften leg je 1 of 2 plakjes red cheddar en deze doe je nog even terug in de oven voor 3 tot 5 minuten

10.Leg op de crème fraîche twee blaadjes little gem en leg daar boven op twee plakjes gebakken spek en wat balsamico uien. Op de balsamico uien leg je roerei en sluit je het af met de bovenste helft van de bagel met kaas

Eet smakelijk

Geef een reactie