Dark Mode Off / On

Wat heb je nodig:

Voor de sinaasappelschijfjes (topping):
 • sap van twee bloedsinaasappels
 • 4 bloedsinaasappelen in schijfjes gesneden
 • 2 el sinaasappellikeur ( bijv cointreau)
 • 4 el suiker
 • abrikozenjam
Voor het deeg:
 • 150 gr bloem
 • 100 gr amandelmeel
 • 150 gr bruine suiker
 • 4 eieren maat M
 • 150 gr boter, gesmolten
 • zakje bakpoeder
 • 1 el maizena
 • zakje vanillesuiker
 • snuf zout
 • zest en sap van 1,5 bloedsinaasappel
 • 1 el sinaasappellikeur

Hoe maak je het:

Verwarm het sap van de twee bloedsinaasappels samen met de suiker en de sinaasappellikeur in een grote ondiepe koekenpan. Als de suiker opgelost is, leg je de sinaasappelschijfjes in het sap en laat je deze ongeveer 15 tot 20 minuten sudderen op een laag vuurtje met een deksel op de koekepan. Daarna laat je de sinaasappelschijfjes afkoelen op een bord met keukenpapier.

Verwarm de oven voor op 170 graden

Neem een grote beslagkom en klop de eieren samen met de suiker luchtig. Voeg beetje bij beetje de gesmolten boter er aan toe en zo ook de zest, sinaasappellikeur en de sinaasappelsap. Meng de bloem, amandelmeel, bakpoeder, maizena, vanille suiker en een snuf zout met elkaar en voeg dit bij het eiermengsel. Meng alles goed door elkaar tot een glad beslag.

Bekleed de bodem van een ronde taartvorm (24 cm) en vet de randen in met wat boter. Leg op de bodem de schijfjes sinaasappel (overlappend) en giet daar overheen het beslag.

Zet de taartvorm in het midden van de oven en bak deze in 45 tot 60 min goudbruin. Als de cake te snel bruin wordt, dan kun je de cake afdekken met zilverfolie.

Als de cake klaar is (test het met een sateprikker. Prik met een sateprikker in het midden van de taart en als er geen beslag meer aan de prikker zit, dan is de cake klaar) laat je het een kwartier rusten in het bakblik en daarna keer je de taart om op een bord. Bestrijk eventueel de schijfjes sinaasappel met abrikozenjam voor de glans.

Eet smakelijk.

Geef een reactie