Dark Mode Off / On

Saté pentol

Moeilijkheidsgraad:BeginnerVoorbereidingstijd: 15 minutenKooktijd: 15 minutenRusttijd: 20 minutenTotale tijd: 50 minuten

Beschrijving

Deze heerlijke kruidige Saté pentol wordt gemaakt van gehakt. Traditioneel wordt het gemaakt van kippegehakt ( Saté pentol ajam), maar ik heb gekozen voor rundergehakt. Je kan het gehakt als een worstje om een houten stokje doen of wat ook leuk is, dat je het gehakt om een stengel citroengras doet en dat geeft natuurlijk een extra frisse smaak. Ik heb er zelf gehaktballetjes van gemaakt. Rooster de saté op de barbeque en serveer er lekkere pindasaus bij.

Ingrediënten

 • Voor de boemboe (kruidenmengsel)

Zo maak je het

 1. Leg de houten satéstokjes in water zodat ze later op de grill niet verbranden (hoe langer hoe beter)
 2. Rooster de kemirinoten zonder olie in een koekenpan totdat ze een licht bruin kleurtje hebben gekregen en laat ze afkoelen
 3. Verwijder het schil van de ui en de knoflook en snij deze in grove stukken
 4. Kneus de citroengras en snij deze ook in grove stukken
 5. Doe de ui, de kemirinoten, knoflook en de citroengras samen met de rest van de ingrediënten ( behalve het gehakt, het ei en de paneermeel) in een keukenmachine of vijzel en draai alle ingrediënten tot een pasta.
 6. Bak het mengsel (boemboe) in de koekenpan die je gebruikt hebt voor de kemirinoten ongeveer een minuut of 2 op hoog vuur even aan. Laat het afkoelen.
 7. Vervolgens doe je het mengsel (boemboe) samen met het ei en de parneelmeel bij het gehakt en meng je alles tot één geheel.
 8. Doe het gehakt in een schaal, dek het af met vershoudfolie en zet het voor minimaal 20 minuutjes in de koelkast (hoe langer hoe beter)
 9. Het lekkerste is om de saté op houtskooltjes te grillen dus als dat voor jou mogelijk is,steek dan de BBQ maar aan en anders bak ze in een grillpan of oven op 230 graden.
 10. Maak van het gehakt kleine balletjes (iets kleiner dan een pingpongbal) en doe ze op de natte houten stokjes. Ongeveer 4 op ieder stokje.
 11. Grill ze lekker bruin op de BBQ of grill ze in de grillpan of de oven.
 12. Serveer er lekkere pindasaus bij en/of wat lente ui, gebakken uitjes of seroendeng
Keywords:Saté, Gehakt, Saté pentol, BBQ, Grill, Gehaktballetjes

Geef een reactie