Dark Mode Off / On

Wat heb je nodig:

 • Een fles of pak passata (tomatensaus)
 • 300 gr rundergehakt
 • 1 ui
 • 2 a 3 knoflookteentjes
 • Zout en peper
 • Bosje basilicum
 • 2 courgettes
 • Bakje ricotta
 • Zak vers gewassen spinazie
 • Parmezaanse kaas
 • Olijfolie
 • Beetje suiker
 • 2 tl koekkruiden
 • 1 citroen

Hoe maak je het:

Neem een hapjespan en zet die op middelmatig vuur met een klein beetje olijfolie en laat de olie heet worden.

Doe vervolgens dan de verse spinazie handje voor handje in de pan en schep de spinazie af en toe even om met een spatel.

Als de spinazie geslonken is, laat je het afkoelen en als het afgekoeld is doe je het even in een blender zodat je gehakte spinazie krijgt.

Neem dan een kom en doe daar de ricotta, gehakte spinazie, handjevol fijngesneden basilicum, handje vol geraspte parmezaanse kaas, zest van een citroen en de sap van een halve citroen bij. Meng dit alles goed door elkaar en maak het op smaak met peper en zout. Zet dan de kom met het ricotta mengsel even in de koelkast.

Snij de ui en de knoflook fijn en zet de zelfde pan waar je de spinazie in hebt laten slenken weer op het vuur met een beetje olijfolie.

Doe de ui en de knoflook in de pan en als de ui glazig is, doe je het gehakt erbij en bak je deze mee. Als het gehakt lekker rul en gebakken is, doe je de passata ( tomatensaus) erbij samen met een beetje suiker en de koekkruiden.

Snij een handjevol basilicum fijn en doe ook deze bij de saus en maak de saus op smaak met peper en zout. Zet de pan even aan de kant.

Was de courgettes en maak er mooie plakken van met een kaasschaaf. Dan neem je een grillpan en zet je die op middelmatig vuur. Neem een kommetje met olie en een kwastje en bestrijk de courgette repen licht met de olie en gril ze in de pan zodat je er mooie grillstrepen op krijgt.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

Als alle repen zijn gegrild, dan ga je de rolletjes maken. Neem drie repen voor elk rolletje.

leg een reep horizontaal en doe daar een flinke lepel van de ricottavulling bij en vouw de reep naar binnen. Vervolgens leg je twee repen verticaal tegen elkaar aan (iets overlappen) en leg je daar de vulling op en rol je dit alles tot een mooi rolletje en doe dat ook met de rest van de repen courgettes.

Neem een ovenschaal en vet deze een klein beetje in met olijfolie. Bedek de bodem van de schaal nu ruim met de tomatensaus en leg de rolletjes daar bovenop. Bestrooi de rolletjes met een handjevol geraspte parmezaanse kaas en zet het voor twintig minuten in de oven.

Als de rolletjes warm zijn en de kaas gesmolten is, kun je het serveren.

Eet smakelijk!

Tip: Je kunt er een ciabatta brood bij serveren.

Geef een reactie

%d