Dark Mode Off / On

Wat heb je nodig:

 • 450 gr bloem
 • 140 gr ongezouten roomboter
 • 150 gr lichte bruine suiker
 • 160 ml stroop
 • 1 ei
 • 1 tl bakpoeder
 • 1tl vanille extract
 • 1/2 tl zout
 • 1 volle el gemberpoeder
 • 1 el kaneelpoeder
 • 1/2 tl pimentpoeder
 • 1/2 tl kruidnagelpoeder
 • Decoratie stiften van Dr. Oetker

Hoe maak je het :

Neem een grote kom en klop daar met een mixer of garde de boter in totdat deze zacht en glad is. Voeg de bruine suiker en de stroop bij de boter. Mix alles samen tot een gladde massa en doe dan het ei en de vanille extract bij de rest en mix ook dat goed door elkaar.

Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, zout, gember, kaneel, piment en kruidnagel poeder met elkaar en doe dit dan bij het natte mengsel. Kneed alles goed door elkaar totdat je een deegbal hebt ( deze kan best een beetje plakken) Verdeel het deeg in tweeën en doe er vershoudfolie omheen.

Laat het deeg minimaal 3 uur in de koelkast hard worden ( ik laat het een nacht in de koelkast liggen)

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Strooi wat bloem op je werkblad en doe wat bloem op je deegroller.

Neem één pakje deeg uit de koelkast en rol het uit tot tot een mooie plak van iets minder dan een halve cm. Steek met een gingerbread mannetje vormpje koekjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat. ( andere koekvormpjes kan natuurlijk ook) Bak de koekjes in ongeveer 10 minuten af in de voorverwarmde oven.

Als de koekjes klaar zijn haal je ze uit de oven en laat je ze afkoelen op een rooster.

Herhaal dit todat alle deeg op is.

Als alle koekjes gebakken en afgekoeld zijn, kun je ze decoreren met de decoratiestiften.

Eet smakelijk.

Geef een reactie