Dark Mode Off / On

Wat heb je nodig:

Voor de pannenkoeken:
 • 250 gr bloem
 • 375 ml melk
 • Half zakje vanillesuiker
 • 1 ei
 • olijfolie
 • Snuf zout
Voor de vulling:
 • 150 gr gerookte zalm
 • 250 gr kabeljauw (of andere witvis)
 • Bosje dille
 • Bosje peterselie
 • Zout en peper
Voor de saus:
 • 25 gr boter
 • 3 el bloem
 • 300 ml melk
 • 4 tl mierikswortelcrème
 • 1prei
 • Sap en zest van een halve citroen
 • Zout en peper
Voor de topping:
 • Geraspte chedder kaas (optioneel)
 • Verse dille

Hoe maak je het:

Neem een grote kom en doe daar de bloem, het ei, de vanille suiker en een snuf zout in. Giet dan langzaam al roerend het melk erbij tot een mooi glad beslag. Vervolgens neem je een koekenpan van 24 cm en laat je deze samen met wat olijfolie heet worden. Bak dan 4 pannenkoeken aan beide kanten goudbruin en leg ze op een bord.

Voor de saus neem je een steelpan en laat je daar op middelmatig vuur de boter in smelten. Als de boter gesmolten is, doe je de bloem erbij en bak je deze al roerend een klein minuutje mee. Haal de pan van het vuur en giet al roerend beetje voor beetje de melk erbij (Giet er pas weer melk bij als het andere melk helemaal is opgenomen door de bloem anders krijg je klonten in de saus). Als alle melk aan de bloem is toegevoegd, zet je het op een laag pitje terug op het vuur en laat je de saus wat indikken. Snij ondertussen de prei in dunne ringetjes en doe deze samen met de mierikswortelcrème, het sap en de zest van de citroen bij de saus. Alles goed mengen en op smaak maken met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Neem een ovenschaal en vet deze in met olijfolie

Snij de dille en de peterselie fijn en snij de kabeljauw in reepjes. Beleg nu alle pannenkoeken met in het midden plakjes gerookte zalm en reepjes kabeljauw en doe daar de verse dille en de verse peterselie over. Maak op smaak met een klein beetje zout en peper. Rol de pannenkoeken met vis op en leg ze naast elkaar in de ingevette ovenschaal. Giet er dan de mierikswortel-preisaus over en maak het af met de geraspte chedderkaas.

Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Als het klaar is, haal je het uit de oven en strooi je er nog wat verse dille overheen.

Eet smakelijk.

Geef een reactie